• info@ivp.si

ENDODONTSKO ZDRAVLJENJE Z MIKROSKOPOM

 1. ENDODONTSKO ZDRAVLJENJE Z MIKROSKOPOM

ZDRAVSTVENA STORITEV

ENDODONTSKO ZDRAVLJENJE ZOBA Z DENTALNIM MIKROSKOPOM. NA NAPOTNICO. BREZ ČAKALNE DOBE.

Inštitut za varstvo pacientov – IVP® vam v sklopu servisa za zdravljenje v tujini, ponuja sodobno endodontsko zdravljenje zobnih korenin z dentalnim mikroskopom v Zagrebu na Hrvaškem. Naročite se brez čakalne dobe in z napotnico. Napotnico po zdravljenju uveljavite za povračilo stroškov zdravljenja v tujini, strošek vam povrne ZZZS. Veljavna zakonodaja je 44. c člen ZZVZZ. Na IVP vam poleg naročila nudimo tudi pripravo dokumentacije in vloge za povračilo stroškov zdravljenja v tujini za ZZZS.

POMEMBNO

KAKO SE NAROČITE?

Postopek naročanja je enostaven. Na info@ivp.si nam posredujete:

 • RTG zoba ali ortopan zobovja. Brezplačno vam ga pregleda endodont, ki poda mnenje o zdravljenju, termin in ceno posega. Na IVP vam bomo na podlagi prejetega endodontskega mnenje podali informacijo o višini povračila stroškov zdravljenja.
 • Podatek, kateri zob morate zdraviti,
 • Številko napotnice in ZZZS številko.

 

Če nimate RTG zoba ali ortopana?

V primeru, da digitalne slike nimate, vas na endodontsko zdravljenje v Zagreb naročimo direktno in slikanje opravite v kliniki. V tem primeru nam posredujte:

 • Podatek, kateri zob morate zdraviti.
 • Številko napotnice in ZZZS številko.

POMEMBNO

KAKO POTEKA ENDODONTSKO ZDRAVLJENJE?

Endodontsko zdravljenje poteka v eni seji. Če imate za zdraviti več zob, boste preko on-line endodontskega pregleda RTG slike ali ortopana obveščeni, katere zobe vam bo specialist endodont zdravil v prvem obisku.

Zobozdravstvena storitev ni boleča. Zob in endodontski prostor zoba endodont pred začetkom zdravljenja oskrbi z lokalnim anestetikom. Miren pacient je za endodontsko zdravljenje pogoj.

Po zdravljenju vam lahko z vašo privolitvijo endodont ali zobozdravnik izdela nadogradnjo zoba s steklenim kolčičem. Gre za zalivko, ki ni klasična, saj se pri tej koristi stekleni stebriček, ki ima funkcijo zaščite zobnega prostora med pulpo in zobovino. Prepreči globoko plombo in manipulacijo tkiva, kar lahko ima za posledico nova vnetja zobnih korenin. Zobna zalivka je samoplačniška, stane 100,00 € in ni predmet povračila stroškov za endodontsko zdravljenje na Hrvaškem na napotnico.

POMEMBNO

ČAKALNE DOBE NI

Endodontsko zdravljenje vam uredimo brez čakalne dobe. Izjemoma lahko čakalna doba nastane zaradi dopusta ali bolezni endodonta in znaša do 3 tedne. Sicer ste na vrsti znotraj tedna dni od oddanega naročila.

POMEMBNO

PLAČILO IN CENA ZA ENDODONTSKO ZDRAVLJENJE ZOBA

Plačilo opravite v kliniki na Hrvaškem, kjer endodontsko zdravljenje naredite. Cena za zdravljenje znaša od 440,00 do 810,00€ za zob in je odvisna od števila zobnih kanalov. ZZZS povrne strošek za endodontsko zdravljenje (za kar imate napotnico) v celoti, zato naj vas visoka cena storitve ne preseneti, saj je enaka kot jo dobijo plačani endodonti s koncesijo doma.

POMEMBNO

POVRAČILO STROŠKOV ZA ENDODONTSKO ZDRAVLJENJE NA NAPOTNICO

Pravna podlaga je 44. c člen ZZVZZ.

Na IVP vam strokovna služba za načrtovano zdravljenje v tujini ponuja storitev priprave dokumentacije za povračilo stroškov zdravljenja zoba na Hrvaškem. Cena je 70,00 € z ddv (ali 57,38 € brez ddv).

Pogoj za povračilo stroškov za endodontsko zdravljenje je popolna dokumentacija in vloga, na podlagi katere vam ZZZS izda upravno odločbo z izrekom o utemeljenosti in višini povračila. Potni stroški se pri tej obliki načrtovanega zdravljenja v tujini ne povrnejo.

STORITEV

NAROČITE SE

Naročite se po e-pošti narocanje@ivp.si ali preko obrazca spodaj, ki vam omogoča prilogo RTG ali ortopan in vpis podatkov napotnice.

Če se naročate preko e-pošte, dodajte te listine kot priloge. Po telefonu se naročite na 041 980 950 od ponedeljka do petka od 8.00 do 20.00 ure. V primeru, da nas na telefon ne dobite, vam vrnemo klic najkasneje naslednji delovni dan!

POMEMBNO

KONTAKTNI OBRAZEC

  Priložite dokumente

  IVP – Inštitut za varstvo pacientov deluje pod okriljem podjetja Medicinska in pravna agencija HappyMed,
  ki že več kot 10 let skrbi za celovite zdravstvene rešitve v dobrobit pacientov.

  Iskrena hvala za Vašo urgentno storitev, ki je res na strani nas, uporabnikov. Zelo ste profesionalni in dobronamerni. Pacient je pri Vas res na prvem mestu. Vse dobro in uspešno naprej! Z lepimi pozdravi,
  Beti Kromar

  Beti Kromar

  10. junij 2023
  Zahvaljujem se za vse podane informacije in pomoč pri povračilu stroškov pri čezmejnem endodontskem zdravljenju, ki je bilo uspešno. Hvala tudi za ureditev takojšnega termina brez čakalnih dob. Hvala in lep pozdrav,
  Keli

  Keli

  8. maj 2023
  Ob bolečini zob človek trpi hude bolečine. Težko je prestajati in čakati NAŠE zobozdravnike. Izkušnja je bila hitra in učinkovita. V tednu dni smo rešili vse. Danes pa sem že prejel povrnjen denar. Hvala vam za super izkušnjo.
  Teodor

  Teodor

  7. junij 2023
  Obiska pri zobozdravniku - endodontu sem se bal, "nagonsko" imam strah pred vsemi zdravniki..... Ven sem prišel z nasmehom.... ZAKAJ? Že sam sprejem je na višku, oprema zobne ambulante taka kot je še v najnovejših filmih ne vidiš, usluga NEBOLEČA , kar je bistveno v celi zgodbi, na osnovi prvega obiska - zdravljenja sem se odločil se za dodatno uslugo pri njih...... Kapo dol ekipi......
  Sergej

  Sergej

  24. april 2023
  Pozdravljeni! Iskreno se Vam zahvaljujem za pomoč pri rešitvi zdravstvenega stanja. Ko sem Vas kontaktiral ste mi izredno hitro uredili termin na kliniki na Hrvaškem in še celo meni ste se prilagodili glede termina. Na sami kliniki so bili prijazni in so se mi posvetili in tudi sam poseg je potekal brez bolečin. Vam sem hvaležen, da ste mi bili na voljo za vsako informacijo, ki sem jo rabil, pa tudi pri ureditvi povrnitve stroškov zdravljenja. Še tako naprej. S prijetnimi pozdravi
  Damjan

  Damjan

  1. februar 2023