• +386 40 481 233
 • info@ivp.si
 • Kidričeva 24a, 3000 Celje

ENDODONTSKO ZDRAVLJENJE Z MIKROSKOPOM

 1. ENDODONTSKO ZDRAVLJENJE Z MIKROSKOPOM

ZDRAVSTVENA STORITEV

ENDODONTSKO ZDRAVLJENJE Z NAPOTNICO BREZ ČAKALNE DOBE

Na Inštitutu za varstvo pacientov – IVP vam nudimo endodontsko zdravljenje zoba brez čakalne dobe z napotnico po sistemu, ki ureja zdravljenje v tujini s povračilom stroškov zdravljenja. Endodontsko zdravljenje je na voljo tudi samoplačniško, a vas v tem primeru predhodno seznanimo s pravico do zdravljenja z napotnico, po katerem vam strošek za endodontsko zdravljenje povrne ZZZS. Sestavo dokumentacije za povračilo stroškov zdravljenja v tujini vam opravimo na Inštitutu za varstvo pacientov- IVP. Endodontsko zdravljenje izvaja specialist endodont z mikroskopom v specialistični stomatološki Polikliniki Apolonija, ki se nahaja na naslovu Varšavska 10/1 v Zagrebu.

POMEMBNO

ENDODONT BREZ ČAKALNE DOBE

Čakalna doba za endodontski pregled z napotnico znaša v Sloveniji do 3 leta. Čakalna doba za endodontsko zdravljenje znaša do 2 leti. Skupaj znaša čakalna doba za zdravljenje zoba do 5 let. Čakalna doba tako presega dopusten in razumen čas zdravljenja ali v kliničnem jeziku, pomeni za pacienta tveganje za nastanek poslabšanja zdravja zoba, izgubo zoba in bolezni ostalih zob.

Na Inštitutu za varstvo pacientov- IVP smo specializirani za načrtovano zdravljenje v tujini in vam uredimo endodontsko zdravljenje z mikroskopom v partnerski specialistični polikliniki za stomatologijo v Zagrebu. Potreben je en obisk za endodontsko zdravljenje zoba, ki vam ga opravi specialist endodont z mikroskopom.

POMEMBNO

ENDODONTIJA Z MIKROSKOPOM

Ko pacient dobi napotnico za endodontski pregled in zdravljenje pomeni, da je osebni zobozdravnik na primarni ravni izčrpal možnosti zdravljenja zoba. Napotnico za endodonta bo pacientu napisal tudi, kadar mu med zdravljenjem zoba ostane iglica v zobnem kanalu in v vseh primerih, ko sam ne zmore oskrbeti enega ali več zobnih kanalov. Endodont bo v vseh primerih napotitve, to je glede na vrsto bolezni zob pri pacientu, opravil endodontsko zdravljenje z mikroskopom. Naše paciente obravnava specialist endodont z najnovejšim in najpreciznejših Carl Zeiss mikroskopom.

POMEMBNO

ENDODONTSKI PREGLED IN ZDRAVLJENJE V ENEM OBISKU

Pri nas pacient naredi endodontski pregled in endodontsko zdravljenje zoba v enem obisku ali seji. Za razliko v Sloveniji mora pacient naprej opraviti endodontski pregled- prvi, za katerega je čakalna doba do 3 leta. Na pregledu ga endodont potrdi za kandidata za endodontsko zdravljenje in ga vpiše na čakalni seznam, predvidena čakalna doba za endodontsko zdravljenje pa je do 2 leti.

Postopek obravnave, ki jo na Inštitutu za varstvo pacientov- IVP nudimo pacientom, je endodontsko zdravljenje brez čakalne dobe; endodontski pregled in zdravljenje v eni seji. S tem uresničujemo pacientove pravice:

 • spoštovanje pacientovega časa,
 • uresničevanje dostopa do pravočasne, kakovostne in varne endodontske obravnave,
 • preprečevanje zdravstvene škode na zobu ali zobeh pacienta s pravočasno obravnavo,
 • takojšnjo ozdravitev zoba.

STORITEV

POVRAČILO STROŠKOV ZDRAVLJENJA

Na Inštitutu za varstvo pacientov- IVP za vas opravimo postopek pred ZZZS-jem za povračilo stroškov zdravljenja v tujini. Ob naročilu na endodontsko zdravljenje vas tudi seznanimo s ceno zdravljenja v zagrebški Polikliniki Apolonija, višino povračila stroška zdravljenja ter opravimo naročilo skladno z zakonodajo, ki ureja zdravljenje v tujini. Kot to velja za katerokoli zdravljenje v tujini, endodontsko zdravljenje pri izvajalcu v Polikliniki Apolonija plačate, povračilo pa za vas zahtevamo po opravljenem zdravljenju. ZZZS opravi povračilo stroškov zdravljenja v do 60 dneh od prejete zahteve. Običajen čas povračila znaša mesec dni.

Cena za endodontsko zdravljenje velja za obravnavani kanal.

 • 1 kanal – 300 €
 • 2 kanala – 510 €
 • 3 kanali – 640 €
 • 4 kanali – 720 €

V ceno je vključeno:

 • endodontski pregled – prvi
 • endodontsko zdravljenje z mikroskopom
 • 2 kontroli po endodontskem zdravljenju

Cena za endodontsko zdravljenje zoba z mikroskopom je v meji, ki jo povrne ZZZS. Plačilna metoda v Polikliniki Apolonija v Zagrebu je z gotovino v kunah ali s kartico.

Zobna zalivka s steklenim vmesnikom (kolčičem) – 100 €. Zobna zalivka ni predmet povračila in je ZZZS ne povrne. Svetuje se, da se zalivka po endodontskem zdravljenju opravi s steklenim vmesnim kolčičem za varstvo zobovine pred poki zobne krone in nivojsko nad pulpo, kar klasična zobna zalivka ne omogoči. Na ta način se pacientu omogoči sigurna ohranitev zoba na dolgi rok, kakor tudi stabilnost zoba in varstvo pred infekcijo, kariesom ali zobnimi boleznimi.

*Obvestilo pacientom: zobno zalivko lahko naredite pri vašemu osebnemu zobozdravniku, ki vas je napotil na endodontsko zdravljenje. Po naših informacijah zobozdravniki na primarni ravni ne koristijo steklenega kolčiča in naredijo zobno zalivko direktno v zob. Pacientom, ki vam bo zobno zalivko brez steklenega kolčiča opravil osebni zobozdravnik, dajemo pri tem seznanitev (pojasnilna dolžnost), da sprejmete vsa povezana tveganja z zalivko, ki jo naredi osebni zobozdravnik. Za vašo popolno informiranost o tveganjih s klasično zalivko in zalivko s steklenim kolčičem svetujemo, da vam opravljeno terapevtsko pojasnilo osebni zobozdravnik zabeleži pisno v vaš zobozdravstveni karton.

 • 70 Eur z vključenim DDV-jem in poštnino.

V ceni je vključena rezervacija termina v Polikliniki Apolonija v Zagrebu, obravnava napotnice in dokumentacija za osebnega zobozdravnika ter sestava specifikacije in zahteve za povračilo stroškov zdravljenja v tujini za ZZZS.

Naslov izvajalca: Specialistična poliklinika za stomatologijo Apolonija, Varšavska 10/1, 10000 Zagreb. Poliklinika

POMEMBNO

NAROČITE SE

Naročanje vam nudimo po telefonu ali preko e-pošte. Ob naročilu nas obvestite ali imate napotnico.

Telefonsko naročanje od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro na 040 481 233.

E-pošta za naročanje info@ivp.si.