• +386 31 896 220
  • info@ivp.si

NA IVP USPEŠNI Z UGOVOROM NA ODLOČBO ZZZS O POVRAČILU STROŠKOV ZA OPERACIJO HRBTENICE NA HRVAŠKEM

  1. Novice
  2. NA IVP USPEŠNI Z UGOVOROM NA ODLOČBO ZZZS O POVRAČILU STROŠKOV ZA OPERACIJO HRBTENICE NA HRVAŠKEM
NA IVP USPEŠNI Z UGOVOROM NA ODLOČBO ZZZS O POVRAČILU STROŠKOV ZA OPERACIJO HRBTENICE NA HRVAŠKEM

”Še dobro, da sem vas našla,” je povedala pacientka, ki si je operacijo hrbtenice na Hrvaškem urejala sama, na Inštitut za varstvo pacientov pa se je obrnila za pomoč, ko ji ZZZS odobril prenizko povračilo stroškov zdravljenja v tujini.

 

ZDRAVLJENJE V TUJINI & POVRAČILO STROŠKOV ZDRAVLJENJA V TUJINI ZAUPAJTE NAŠIM STROKOVNJAKOM

Na Inštitutu se s takimi primeri srečujemo redno. Ravno zato izpostavljamo pomembnost, da pacient zaupa našim strokovnjakom urejanje načrtovanega zdravljenja v tujini v celoti, to je od naročila k izvajalcu v tujini in do sestave vse potrebne dokumentacije za ZZZS, ki je pogoj za odobritev in povračilo stroškov zdravljenja v tujini. Obenem je taka storitev za pacienta tudi ugodnejša kot sestava ugovora, pri katerih pa smo lahko uspešni samo v primeru, ko je pacient sam pred odhodom v tujino izpolnjeval vse zakonske predpostavke in se ravnal skladno z njimi. V praksi žal pogostokrat ni tako in pacienti izgubijo vsakršno možnost za povračilo stroškov zdravljenja v tujini, kar nazorno pokaže tudi sodna praksa na tem področju.

Pacientki, za katero smo prevzeli storitev sestave ugovora na odločbo ZZZS, je ZZZS priznal prenizko povračilo stroškov zdravljenja v tujini. Pri tem pacientka ni vedela koliko bi povračilo moralo znašati in se je ravnala po občutku, da je vrnjen znesek bistveno nižji od nekega pričakovanega normativa.

 

ZZZS S 1. ODLOČBO PRIZNAL LE 30% PLAČANE OPERACIJE

Operacijo hrbtenice je na Hrvaškem plačala 12.000 evrov, ZZZS pa ji je z odločbo (1) povrnil znesek v višini nekaj več kot 3.800 evrov. Za ugovor na odločbo je imela 15 dni časa, kar pomeni, da smo na Inštitutu za varstvo pacientov ugovor morali sestaviti v manj kot tednu dni, saj se je pacientka na nas obrnila v zadnjem tednu pred iztekom roka za pritožbo.

 

IVP USPEŠNI Z UGOVOROM. ZZZS Z 2. ODLOČBO PRIZNAL 60% PLAČANE OPERACIJE

Po preverbi vseh dejstev in upoštevanju pravic paciente ter zavarovanke do zdravljenja v tujini, smo z ugovorom na odločbo (1) ZZZS uspeli, da je ZZZS pacientki priznal maksimalen znesek za povračilo stroškov zdravljenja v tujini- za opravljeno operacijo hrbtenice. Pacientki je z novo odločbo (2) ZZZS priznal povračilo v višini 7.200 evrov, kar je enkrat več kot ji je priznal s prvo odločbo.

Pacientko smo ob tem tudi seznanili, da ji odsvetujemo sodno varstvo ali tožbo ZZZS na Delovno in socialno sodišče, za katero ima stranka v takih postopkih 30 dni časa. Utemeljeno smo ob tem zavzeli stališče, da ji s tožbo ne bi bil povrnjen višji znesek in da je dobila povračilo stroškov zdravljenja v tujini do maksime domačega praga.

Pacientka je ob tem povedala, da se za tožbo zaradi odvetniških stroškov niti ne bi odločila. Povedano drugače- če ne bi našla našega inštituta, bi bila ob 3.500 evrov denarja, ki ji je po zakonu obveznega zdravstvenega zavarovanja pripadal že pri odločanju ZZZS na prvi stopnji.

 

VODILNI STROKOVNJAKI ZA ZDRAVLJENJE V TUJINI IN POVRAČILO STROŠKOV ZDRAVLJENJA V TUJINI

Na Inštitutu za varstvo pacientov smo vodilni strokovnjaki za načrtovano zdravljenje v tujini in povračilo stroškov zdravljenja v tujini od ZZZS. Vsakemu pacientu pomagamo do zdravstvene obravnave brez čakalne dobe in obenem že nudimo najnovejše metode zdravljenja in operacij, dostopne v nam najbližjih državah v EU. Sestavimo vso dokumentacijo za ZZZS ter opravljamo storitev predhodne seznanitve z višino povračila stroškov zdravljenja v tujini.

Kontaktirajte nas z zaupanjem ali se k nam naročite na osebno strokovno svetovanje o vaši pravici in poteku obravnave v tujini. Na voljo smo vam na info@ivp.si in 031 220, od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.00 ure.