• +386 40 481 233
 • info@ivp.si
 • Kidričeva 24a, 3000 Celje

O nas

 1. O nas

KDO SMO

KAJ POČNEMO

 • SVETUJEMO

  Naše storitve sodijo v segment medicinskega prava- pacientove pravice, pravice iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, odškodninsko pravo v primeru zdravniške napake, storitve za ureditev načrtovanega zdravljenja v tujini in posredovanje vrhunskih zdravstvenih storitev. Na prvem sestanku vam bomo svetovali ustrezno rešitev za vašo zadevo in jo za vas profesionalno tudi opravili.

 • ZASTOPAMO

  Zastopamo interese pacientov v cilju rešitve do pravočasnega zdravljenja na Hrvaškem in v tujini s povračilom stroškov zdravljenja ter obenem njihov pravni položaj, ko utrpijo zdravniško napako ali kadar potrebujejo sodno varstvo pravice zaradi spora z zavarovalnico ali ZZZS.

 • SODELUJEMO

  IVP sodeluje z vrhunskimi strokovnjaki prava, varnosti, medicine, izvedenstva, s katerimi nudi svojim strankam storitve najvišjega kakovostnega nivoja. Obenem sodelujemo z mediji in smo vedno pripravljeni pomagati z odgovori na vprašanja na temo zdravstva in pravic v zdravstvu.

 • OSVEŠČAMO

  Med našimi prizadevanji je osveščanje posameznikov o vrhunskih metodah zdravljenja v tujini, ki v javnem zdravstvu niso na voljo niti proti plačilu. Taka storitev je onkologija. Osveščamo tudi o vrhunskih specialistih dentalne medicine in kirurgije na Hrvaškem, ki izvajajo posege po meri vodilnih svetovnih praks.

Inštitut za varstvo pacientov (IVP) je izvajalec zasebne službe na področju pravic pacientov in zavarovancev. Izvajamo svetovanje in zastopanje posameznikov v primerih zdravniških napak, sporih z zavarovalnico ali ZZZS ter storitve za odobritev in povračilo stroškov zdravljenja na Hrvaškem v tujini. Na IVP obenem nudimo vrhunske specialistične zdravstvene storitve pri izbranih izvajalcih na Hrvaškem in v tujini, ki so posebej primerne za posameznike, ki iščejo zase ali svoje bližnje najvišjo varnost in kakovost dosegljive zdravstvene obravnave.

ZANESLJIVO IN NAJBOLJŠE ZA VAS

ZAKAJ MI?

Na IVP smo specializirani za pravice pacientov in zavarovancev ter za odškodnine v primerih zdravstvenih napak. Svetujemo, rešujemo in zastopamo interese pacientov pri vseh problemih v zdravstvu in smo pobudniki alternativnega reševanja sporov z izvajalci zdravstvenih storitev v primerih napak zdravljenja.

ODŠKODNINA ZA ZDRAVSTVENO NAPAKO

100%

INVALIDNOST ALI TELESNA OKVARA ZARADI DELOVNE POŠKODBE

80%

BOLNIŠKA ODSOTNOST IN NADOMESTILO PLAČE

85%

ČEZMEJNO ZDRAVLJENJE NA NAPOTNICO BREZ ČAKALNE DOBE

90%

ZAŠČITNO SVETOVANJE PRED OPERACIJAMI ALI ZDRAVLJENJEM

50%

SPOZNAJTE

NAŠE STROKOVNO OSEBJE

Inštitut za varstvo pacientov zaposluje strokovnjake zdravstvenega prava in varnosti, ki smo znanje pridobivali na Pravni fakulteti v Ljubljani, Pravni fakulteti v Mariboru in Fakulteti za varnostne vede v Ljubljani. Zastopanje strank pred sodiščem opravlja univ. dipl. iur. s pravosodnim izpitom. Direktorica IVP je Natalija Sakelšek.

NAROČITE SE

Kontaktirajte nas za nasvet ali za ODŠKODNINSKI ZAHTEVEK za napako zdravljenja