• +386 31-896-220
 • info@ivp.si
 • Kidričeva 25, 3000 Celje

OPERACIJA HRBTENICE BREZ ČAKALNE DOBE

 1. OPERACIJA HRBTENICE BREZ ČAKALNE DOBE
Operacija hrbtenice

ZDRAVSTVENA STORITEV

OPERACIJA HRBTENICE BREZ ČAKALNE DOBE

Operacija hrbtenice se na Inštitutu za varstvo pacientov – IVP bolnikom ureja na napotnico brez čakalne dobe po sistemu zdravljenja v tujini (bolnica Hrvaška) in s povračilom stroškov zdravljenja od ZZZS. Pri tem za pacienta opravimo celoten postopek od naročila k izvajalcu, do sestave dokumentacije za odobritev in povračilo stroškov zdravljenja v tujini.

Pacientom je pri nas na voljo tudi samoplačniška operacija hrbtenice v Sloveniji ali na Hrvaškem. Preden pa opravimo tako naročilo, pacientu predstavimo možnost zdravljenja v tujini z napotnico in s povračilom stroškov zdravljenja v tujini.

Na Inštitutu za varstvo pacientov napotujemo paciente na operacije hrbtenice v vodilne hrvaške bolnišnice, operativne posege izvajajo vrhunski specialisti nevrokirurgije in ortopedije.

ZDRAVSTVENA STORITEV

OPERACIJA HRBTENICE - ZDRAVLJENJE V TUJINI, POVRAČILO STROŠKOV ZDRAVLJENA

Na Inštitutu za varstvo pacientov smo vodilni za načrtovano zdravljenje v tujini in urejanje povračila stroškov zdravljenja v tujini. Operacija hrbtenice se vam uredi na napotnico brez čakalne dobe v partnerski bolnišnici na Hrvaškem.

Pacientom so na voljo vse operacije hrbtenice:

 • fenestracija hrbtenice,
 • operacija hrbtenice- dekompresija,
 • operacija hrbtenice- spondilodeza,
 • operacija discus hernije
 • operacija tumorja ali ciste na hrbtenici,
 • operacija cervikalne hrbtenice,
 • osteosinteza hrbtenice,
 • osteosinteza cervikalne hrbtenice,
 • osteosinteza torakolumbalne hrbtenice s kletko (cage),
 • posegi na hrbtenici zaradi vnetja,
 • drugi posegi na hrbtenici.

POMEMBNO

POMEMBNE INFORMACIJE

Sprejem in naročanje pacientov za ureditev operacije hrbtenice v tujini (Hrvaška)

Za vas uredimo celoten postopek od naročila k izvajalcu na operacijo hrbtenice in predoperativen pregled, kadar je ta obvezen, do priprave dokumentacije za odobritev in povračilo stroškov zdravljenja v tujini od ZZZS. Tako urejanje je na kratko- od naročila do povračila. Zdravljenje v tujini poteka na način povračila stroškov zdravljenja, kar pomeni, da pacient pri izvajalcu v tujini poseg plača, po opravljeni operaciji pa zanj sestavimo dokumentacijo za ZZZS, da ta pacientu (op. p. zavarovancu) povrne strošek operativnega zdravljenja. Strošek zdravljenja ZZZS povrne do višine domačega praga, to je do zneska, ki ga za taisto operacijo prizna izvajalcem s koncesijo v Sloveniji.

 

Pogoji na strani pacienta za naročilo na operacijo hrbtenice v tujini

Operacija hrbtenice se na Inštitutu za varstvo pacientov ureja vsem pacientom;

1) že vpisanim na čakalni seznam pri izvajalcu v Sloveniji,

2) se z napotnico vpisujejo na operacijo prvič ali direktno k nam,

3) so opravili specialističen pregled pri ortopedu ali nevrokirurgu in potrebujejo napotnico za operativen poseg. Ob prijavi za urejanje operacije z vami opravimo razgovor in ugotovimo kakšen je vaš status ter opravimo zakonsko zahtevane obveznosti, da je vaš odhod na operacijo v tujino varen in izpolnjujete pogoje, ki so določeni za zdravljenje v tujini.

 

Prednosti naše ponudbe operacije hrbtenice za paciente

Operacija hrbtenice, ki jo pacient opravi v naši organizaciji, ima številne prednosti, ki so:

 • operacija hrbtenice se pri pacientu opravi brez čakalne dobe,
 • operacija hrbtenice se opravi v *zasebni bolnišnici z najsodobnejšimi in minimalno invazivnimi metodami (metode niso odvisne od meja zakona, kot to velja v javnem zdravstvu)
 • pri pacientih, ki to potrebujejo, se med operacijo vgrajujejo najboljši ortopedski materiali, ki imajo najdaljšo trajnostno dobo (v javnem zdravstvu se ne vgrajujejo najboljši materiali),
 • bolnišnice uresničujejo sistemsko varnost v vseh segmentih obravnave in posebej na področju varstva pacientov pred okužbo s sepso (pacientu dajemo skladno s tem pojasnilo, da so v nekaterih slovenskih bolnišnicah okužbe s sepso ‘alarmantne’),
 • operacijo hrbtenice opravi specializiran ortoped kirurg ali nevrokirurg za operativno zdravljenje hrbtenice,
 • spoštovanje pacientovih pravic in nadstandard obravnave od sprejema do odpusta iz bolnice.

*v izjemnih primerih se opravi operacije hrbtenice v tujini v javni bolnišnici na terciarni ravni.

Pacient, ki mu uredimo operacijo hrbtenice po sistemu zdravljenja v tujini, ohrani enake pravice do zdraviliške rehabilitacije in bolniškega staleža kot mu te pripadajo v Sloveniji.

 

Pravočasna operacija hrbtenice preprečuje poslabšanje zdravja in okvare hrbtenice

Pravočasna operacija hrbtenice je za pacientovo zdravje ključnega pomena. Preprečuje telesno trpljenje, poslabšanje zdravja in okvare hrbtenice ter vpliva na pozitiven izid operativnega zdravljenja.

Operacija hrbtenice, ki jo uredimo pacientu na Hrvaškem, se izvaja z minimalno invazivnimi tehnikami, po katerih hitreje okreva in se vrne na vsakodnevne ter službene obveznosti.

 

Postopek naročanja

Za naročilo ureditve operacije hrbtenice v tujini (Hrvaška) se lahko zglasite na osebno na posvet na sedež Inštituta za varstvo pacientov – IVP na Kidričevo 25, 3000 Celje. Pri tem svoj prihod rezervirate na 031 896 220. Naročilo lahko oddate tudi preko e-maila na info@ivp.si ali na obrazcu za naročanje, ki ga najdete pod zavihkom kontakt.

Storitev opravimo po veljavnem ceniku, ki na voljo na www.ivp.si/cenik.