• +386 40 481 233
 • info@ivp.si
 • Kidričeva 24a, 3000 Celje

ORTOPEDIJA IN NEVROKIRURGIJA

 1. ORTOPEDIJA IN NEVROKIRURGIJA

ZDRAVSTVENA STORITEV

ORTOPEDIJA IN NEVROKIRURGIJA

Na Inštitutu za varstvo pacientov – IVP vam uredimo ortopedsko ali nevrokirurško operacijo z napotnico brez čakalne dobe. Operacijo urejamo po sistemu načrtovanega zdravljenja v tujini in vam na enem mestu uredimo izvajalca, običajno na Hrvaškem, ter postopek pred ZZZS-jem za odobritev in povračilo stroškov zdravljenja v tujini. Vse operacije so na voljo tudi samoplačniško.

Kadar je potreba pacienta ortopedska ali nevrokirurška operacija v tujini zaradi izčrpanih možnosti zdravljenja, urejamo izvajalca v državi, ki je Sloveniji po razdalji ali domicilu pacienta najbližja.

Za načrtovano zdravljenje v tujini se pacienti na Inštitutu za varstvo pacientov- IVP največkrat odločijo zaradi preseženih čakalnih dob v domačem javnem zdravstvu. Drugi razlog pa je nadstandard zdravstvene obravnave, ki je med najbolj izstopajočimi ravno na področju ortopedske kirurgije in nevrokirurgije. Glede na poseg, ki ga potrebujete, boste pri nas deležni kirurške obravnave s/z:

 • brez čakalne dobe,
 • operacije z minimalno invazivnimi tehnikami, po katerih prej okrevate, imate manjše brazgotine, se prej vrnete na delovne obveznosti (v Sloveniji se izvajajo operativne metode v mejah zakona). Minimalno invazivne metode izpostavljamo posebej za operacije hrbtenice,
 • operacije z najnovejšo opremo in tehnologijo, tudi najnovejšo lasersko tehnologijo,
 • vgradnje najboljših ortopedskih materialov; vijakov in endoprotez z najdaljšo trajnostno dobo (v Sloveniji se vgrajujejo cenejši materiali, ki imajo krajšo trajnostno dobo),
 • operacija in pooperativna oskrba se izvaja v prostorih, ki uresničujejo najvišje smernice in količnike varnosti proti okužbi s sepso (podatki slovenskih bolnišnic o stopnji z okužbami in smrtmi s sepso so javno dostopni in so alarmantni),
 • operativne posege izvajajo vrhunsko usposobljeni specialisti ortopedije in nevrokirurgije, ki delujejo področno in ne generalno (npr. operacijo kolena opravi specialist ortoped za koleno, operacijo cervikalne hrbtenice opravi ortoped za hrbtenico ali nevrokirurg).

POMEMBNO

NA VOLJO ZA VSE ORTOPEDSKE IN NEVROKIRURŠKE OPERACIJE

Zdravljenje v tujini urejamo za vse ortopedske in nevrokirurške operacije, med njimi so najpogostejše obravnave:

 • ortopedski pregled – prvi,
 • nevrokirurški pregled – prvi,
 • operacija hrbtenice: vratne, ledvene, operacija hrbtenice- spondilodeza, operacija hrbtenice-dekompresija, operacija hernije diskusa, operacija tumorja na hrbtenici, operacije ciste na hrbtenici, fenestracija hrbtenice, osteosinteza hrbtenice, osteosinteza torakolumbalne hrbtenice, druge operacije na hrbtenici.
 • operacija kolena: artroskopija kolena, artrodeza kolena, endoprozeza kolena, osteosinteza kolena, rekonstrukcija kolenskih vezi, nadkolenska amputacija, podkolenska amputacija, revizijska operacija kolena.
 • operacija rame: artrodeza rame, artroskopija rame, endoproteza rame delna (PEP)/totalna (TEP), ortopedska operacija rame, osteosinteza rame, revizijska operacija rame,
 • operacija komolca: artrodeza komolca, artroskopija komolca, endoproteza komolca, osteosinteza komolca,
 • operacija gležnja: artrodeza gležnja, artroskopija gležnja, osteosinteza gležnja, endoproteza gležnja, operacija nožnega palca (hallux valgus), druge ortopedske operacije gležnja in stopala,
 • operacija kolka: artrodeza kolka, atroskopija kolka, eksartikulacija v kolku, endorpoteza kolka, revizijska operacija kolka,
 • vgradnja endoproteze delne/totalne: endroproteza kolka, endoproteza rame, endoproteza gležnja, endoproteza komolca. S posegi se vgrajujejo endoproteze vodilnih svetovnih proizvajalcev z najdaljšo trajnostno dobo na tržišču (v javnem zdravstvu se vgrajujejo cenejši materiali s krajšo trajnostno dobo).
 • druge ortopedske operacije,
 • druge nevrokirurške operacije.

POMEMBNO

DRUGO MNENJE ORTOPEDA ALI NEVROKIRURGA

Pacienti, ki potrebujejo drugo mnenje specialista, lahko ravno tako opravijo specialističen pregled brez čakalne dobe.

Drugo mnenje ali je pri vas potrebna operacija

Drugo mnenje se svetuje pacientom, ki opravljajo pri lečečem ortopedu ali nevrokirurgu preglede in kontrolne preglede, a jih ortoped ali nevrokirurg ne vpiše na čakalni seznam za operacijo. V kolikor želite nedvoumno seznanitev ali je pri vas potrebna ortopedska ali nevrokirurška operacija, se pri nas prijavite na pregled za drugo mnenje. V kolikor vas ortoped ali nevrokirurg potrdi za kandidata za operativen poseg, vam bomo operacijo urejali brez čakalne dobe po sistemu zdravljenja v tujini.

Drugo mnenje ali se vam predlaga primerna operacija

Na drugo mnenje se lahko k našemu ortopedu ali nevrokirurgu prijavite tudi zaradi strokovnega mnenja glede na predlagano metodo operativnega zdravljenja. Drugo mnenje opravi naš ortoped ali nevrokirurg na podlagi obstoječe zdravstvene dokumentacije (radiološki izvidi) in pregleda v ambulanti. Na pregled vas naročimo brez čakalne dobe.

POMEMBNO

POSTOPEK OBRAVNAVE PACIENTA V PRAKSI

Kako poteka zdravljenje v tujini od naročila do povračila in kako se prijavite na pregled in operacijo?

Naročanje je na voljo pacientom, ki ste dobili napotnico in se k nam prijavite prvič ali neposredno, brez, da se vpišete na čakalni seznam v Sloveniji. Kakor pacientom, ki ste vpisani na čakalni seznam in se k nam prestavite na zdravljenje v tujino. V obeh primerih uredimo postopek, ki je skladen z zakonodajo, ki ureja zdravljenje v tujini. Sprejemamo tudi samoplačniške paciente, v teh primerih ravno tako pacienta vnaprej seznanimo s pravico do obravnave, ki vključuje povračilo stroškov zdravljenja v tujini.

Ob naročilu boste termin za ortopedski pregled ali nevrokirurški pregled dobili brez čakalne dobe pri izbranemu izvajalcu v bolnišnici odličnosti na Hrvaškem. Pred odhodom v tujino na operativen poseg za pacienta uredimo vse formalne odnose pred ZZZS-jem.

Pregled in poseg pri izvajalcu plačate. Po opravljeni ortopedski ali nevrokirurški operaciji pa za vas sestavimo dokumentacijo za povračilo stroškov zdravljenja za ZZZS. ZZZS povrne strošek do višine domačega praga ali do zneska, ki ga za poseg priznava izvajalcem s koncesijo v Sloveniji.

POMEMBNO

NAROČANJE

Na ureditev ortopedske ali nevrokirurške operacije se lahko naročite od ponedeljka do petka med 8.00 in 14.00 uro na 040 481 233 in info@ivp.si.

V kolikor bi se želeli strokovno posvetovati o operativnem posegu in zdravljenju v tujini pa se lahko prijavite na osebni razgovor s strokovnjakom za načrtovano zdravljenje v tujini na Kidričevo 25, 3000 Celje, ki je na voljo vsak torek od 9.00 do 14.00 ure.