• +386 31 896 220
  • info@ivp.si

ORTOPEDSKE IN NEVROKIRURŠKE OPERACIJE BREZ ČAKALNE DOBE. DELNO ALI CELOTNO POVRAČILO STROŠKOV ZDRAVLJENJA V TUJINI.

  1. Novice
  2. ORTOPEDSKE IN NEVROKIRURŠKE OPERACIJE BREZ ČAKALNE DOBE. DELNO ALI CELOTNO POVRAČILO STROŠKOV ZDRAVLJENJA V TUJINI.
ORTOPEDSKE IN NEVROKIRURŠKE OPERACIJE BREZ ČAKALNE DOBE. DELNO ALI CELOTNO POVRAČILO STROŠKOV ZDRAVLJENJA V TUJINI.

Na IVP nudimo prost sprejem na vse operacije s področja ortopedije in nevrokirurgije. Operacijo urejamo po sistemu zdravljenja v tujini s povračilom stroškov od ZZZS. Operativne posege izvajajo vrhunski specialisti ortopedi in nevrokirurgi.

Čakalne dobe – tihi ubijalec zdravja ljudi

Zavedamo se in, obenem ravno mi na Inštitutu za varstvo pacientov, najbolj osveščamo populacijo, da so čakalne dobe najpogostejši vzrok za okvare in poslabšanje zdravja ljudi.

Naš glavni cilj ob tem je, da pacientu, ki ga zanima ortopedska ali nevrokirurška operacija brez čakalne dobe, to najprej pomagamo urediti preko obveznega zdravstvenega zavarovanja po sistemu, ki ureja zdravljenje v tujini in šele nato ponuditi drugo, samoplačniško možnost. Morda ob tem zanimivost, da v lanskem letu nismo imeli niti ene realizirane samoplačniške ortopedske ali nevrokirurške operacije- prav vsem pacientom smo namreč uredili  povračilo stroškov zdravljenja v tujini. Gre za velik uspeh, če ob tem upoštevamo še dejavnik, da smo z določenim številom predhodne odobritve posega uspeli šele na 2. stopnji pred ZZZS-jem.

Operacija hrbtenice potrebna danes, na vrsti čez 4 leta

Med našimi najpogostejšimi naročili je operacija hrbtenice brez čakalne dobe. Ker v sklopu dejavnosti opravljamo tudi storitev prenosa ali nadaljevanja zdravljenja pri pacientih, ki so že vpisani na čakalni seznam v bolnici v Sloveniji, s tem izvemo tudi podatek realne čakalne dobe za poseg. Običajna čakalna doba za operacijo hrbtenice znaša od 2 do 4 leta, daljša je v primeru metode s fiksacije z vijaki.

Ortopedska operacija
Običajna čakalna doba za operacijo hrbtenice znaša od 2 do 4 leta

Boljše metode. Najboljši ortopedski materiali in endoproteze

Na inštitutu naročamo paciente na operativne posege na Hrvaško in k izvajalcem, ki že izvajajo minimalno invazivne operacije, kar velja za vse operativne posege. Na področju ortopedske kirurgije, kjer se pri operacijah vgrajujejo endoproteze, pa velja naglasiti, da naši izvajalci koristijo najboljše endoproteze kolka, komolca, kolena, gležnja, ki imajo najdaljšo trajnostno dobo. Nazornost je na mestu, ker v javnem zdravstvu v Sloveniji takih protez ne uporabijo.

Varstvo pred okužbo s sepso

Pogodbene ortopedske in nevrokirurške bolnišnice na Hrvaškem, kamor na IVP napotujemo paciente, izvajajo najvišja merila v varstvu okužb pred sepso. Gre za drugi pomemben dejavnik ali primerjalnik v odnosu na slovenske bolnišnice, za katere so podatki o okužbah in smrtnostjo s sepso javno objavljeni na spletu, ker gre za informacije javnega značaja, pa jih lahko pacient sam zahteva za vsako posamezno bolnišnico.

Operacija na Hrvaškem – zdravljenje v tujini in povračilo stroškov zdravljenja od ZZZS

Ortopedska ali nevrokirurška operacija je v tujini možna s povračilom stroškov zdravljenja od ZZZS. Povračilo stroškov je do domačega praga. V praksi gre največkrat za zneske višje od 50% vrednosti plačanega posega, lahko pa je povračilo nižje, pa tudi kompletno. O višini povračila nudimo na Inštitutu za varstvo pacientov tudi predhodno seznanitev, tako da je pacient pred odhodom v tujino s tem ključnim podatkom pri nas lahko seznanjen vnaprej.

Poleg operativnega posega je našim pacientom na voljo brez čakalne dobe tudi ortopedski in nevrokirurški pregled (na napotnici ortopedski pregled- prvi; nevrokirurški pregled-prvi), kar prinaša pacientu korist na področju pravočasne diagnoze in posledično takojšnje kirurške obravnave, kadar je ta ugotovljena kot potrebno zdravljenje pri pacientu.

Vse ortopedske in nevrokirurške operacije so v naših partnerskih bolnišnicah na Hrvaškem na voljo tudi samoplačniško.

NAROČANJE IN OSEBNI POSVET S STROKOVNJAKOM ZA ZDRAVLJENJE V TUJINI

Naročanje na posege nudimo na info@ivp.si ali 031 220 od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro. Za paciente, ki želijo opraviti strokoven posvet, pa se lahko na kontaktih prijavijo na osebno svetovanje na sedežu na Kidričevi 25, 3000 Celje.