• info@ivp.si

POVRAČILO STROŠKOV ZDRAVLJENJA V TUJINI

  1. POVRAČILO STROŠKOV ZDRAVLJENJA V TUJINI

POVRAČILO

POVRAČILO STROŠKOV ZDRAVLJENJA V TUJINI

Na IVP vam uredimo načrtovano zdravljenje v tujini, ki zajema tudi sestavo dokumentacije za povračilo stroškov zdravljenja v tujini od ZZZS. Naša storitev, prepoznavna kot ‘od naročila do povračila’, temelji na maksimalni višini povračila stroškov zdravljenja v tujini od ZZZS.

PRAVICA

Pravica do povračila stroškov zdravljenja v tujini

Povračilo stroškov zdravljenja v tujini je pravica pacienta oziroma zavarovanca (op. p. osebe s sklenjenim obveznim zdravstvenim zavarovanjem Slovenije ali t. im. zavarovane osebe), da po opravljeni zdravstveni obravnavi v tujini od ZZZS zahteva povračilo stroškov zdravljenja ali operacije. Na IVP se s povračili in urejanjem zdravljenja v tujini pretežno ukvarjamo zaradi preseženih čakalnih dob v Sloveniji ali po lastni volji pacienta. V obeh primerih je pacient iskalec zdravljenja v tujini brez čakalne dobe.

POSTOPEK

Na IVP naredimo za pacienta postopek pred ZZZS-jem za povračilo stroškov zdravljenja v tujini

Za povračilo stroškov zdravljenja v tujini mora pacient izpolnjevati zakonske pogoje, ki so veljavna napotitev, opravljena zdravstvena storitev ali operacija glede na napotitev in vloženi zahtevki za povračilo v zakonskem roku. Na IVP za pacienta naredimo celoten postopek za ureditev povračila stroškov zdravljenja v tujini. Pri tem pacientu uredimo maksimalno povračilo stroškov zdravljenja v tujini, kar pojasnjujemo v nadaljevanju.

MAKSIMALNA

Maksimalna višina povračila stroškov zdravljenja v tujini

ZZZS povrne strošek zdravljenja do višine domačega praga ali do zneska, ki ga je pacient plačal v tujini, v kolikor je ta nižji od višine domačega praga. Domači prag predstavlja vrednost, ki jo ZZZS plača koncesijskim ustanovam v Sloveniji. Tu pa so razlike v cenah, ki jih pacienti, ki so uporabniki zdravljenja v tujini, običajno ne poznajo. Jih pa poznamo na IVP, zato lahko strankam (pacientom), ki so naši naročniki za načrtovano zdravljenje v tujini, omogočimo maksimalno višino povračila stroškov zdravljenja v tujini od ZZZS.

POMEMBNO

Pasti, ko si zdravljenje v tujini in povračilo stroškov zdravljenja v tujini pacient ureja sam

O težavah, pasteh in neželenih posledicah, ki lahko nastanejo kot uporabniška izkušnja, kadar si pacient zdravljenje in povračilo stroškov zdravljenja v tujini ureja sam, pišemo redno na naših spletnih straneh in v medijih. Take posledice je izjemno težko strniti v nekaj stavkov in jih predvsem opisati poljudno, saj gre za pravno prepletena stanja, ki v (pre)številnih primerih pristanejo tudi na sodišču, kjer zavarovane osebe s tožbo, kot skrajnim sredstvom, iščejo pravico do povračila stroškov zdravljenja v tujini. Menimo, da se je tožbi vredno izogniti in načrtovano zdravljenje v tujini in povračilo stroškov zdravljenja v tujini zaupati strokovnjakom IVP.

Neželene posledice, ki lahko nastanejo z odločbo ZZZS, ko pacient sam zahteva povračilo stroškov zdravljenja v tujini:

  1. Zavrnjena pravica do povračila stroškov zdravljenja v tujini. Izrek se običajno glasi, da se pravica do povračila ‘se zavrne.’
  2. Povrnjen prenizek znesek v odnosu s ceno, ki jo je pacient plačal za zdravljenje v tujini. Izrek se običajno glasi ‘kar se zahteva več, se zavrne.’

V obeh primerih ima zavarovana oseba 15 dni časa za ugovor ali pritožbo na odločbo. Po naših izkušnjah so stranke sestave pravno relevantnih ugovorov nevešče in jim ZZZS na ugovor ne ugodi kot pričakujejo. To pa je tudi edino pravno sredstvo pred upravnim sporom ali tožbo na sodišču, za katero ima zavarovana oseba 30 dni časa.

V kolikor se pravnih sredstev in rokov stranka ne drži, postane odločba pravnomočna.

PRIPOROČAMO

Zaupajte načrtovano zdravljenje v tujini in povračilo stroškov zdravljenja v tujini strokovnjakom IVP

IVP je vodilni zasebni izvajalec za načrtovano zdravljenje v tujini in maksimalna povračila stroškov zdravljenja v tujini od ZZZS. Za pacienta, ki je naš naročnik na zdravljenje v tujini uredimo na enem mestu izvajalca v tujini, običajno na Hrvaškem ter vse zahtevane odnose z ZZZS-jem; odobritev in povračilo stroškov zdravljenja v tujini.

V kolikor potrebujete našo storitev, ki temelji na čezmejnem zdravljenju brez čakalne dobe in takojšnjem vlaganju zahtevka za povračilo stroškov zdravljenja v tujini, nas kontaktirajte z zaupanjem. Naj ob tem navedemo, da smo edino podjetje v državi z mrežo vodilnih specialističnih zdravstvenih, zobozdravstvenih, bolnišničnih in onkoloških ustanov v tujini, ki izvajajo najsodobnejše metode zdravljenja, imajo najsodobnejšo opremo in infrastrukturo in so akreditirane kot ustanove z najboljšo varnostjo za paciente.

KONTAKT

Za naročanje in informacije

Kontaktirajte nas, če se želite zdraviti brez čakalne dobe in s povračilom stroškov zdravljenja v tujini (Hrvaška in druge EU države).

Naročanje nudimo od ponedeljka do petka v delovnem času na  info@ivp.si

V kolikor se želite o zdravljenju v tujini strokovno posvetovati v IVP pisarni na Kidričevi 24a, 3000 Celje, svoj prihod obvezno rezervirajte.