• +386 31 896 220
  • info@ivp.si

DENARNA ODŠKODNINA – Zdravniška napaka, tožba ZZZS, Zavarovalnice

  1. Storitve
  2. DENARNA ODŠKODNINA - Zdravniška napaka, tožba ZZZS, Zavarovalnice

STORITVE

DENARNA ODŠKODNINA

Na Inštitutu za varstvo pacientov – IVP smo specializirani na področju odškodninskega prava v zdravstvu. Denarna odškodnina je pravica pacienta, ki mu je z nestrokovno ali malomarno zdravstveno oskrbo ali z njeno opustitvijo nastala zdravniška napaka. Obenem pa opravljamo zastopanje strank v tožbah Zavoda za zdravstveno zavarovanja (ZZZS) v primerih:

  • neplačila zdravljenja ali operacije v tujini, kadar je bila ta nujna,
  • neplačila zdravljenja ali operacije v tujini, v primeru izčrpane možnosti zdravljenja ali zaradi presežene čakalne dobe v Sloveniji. Ob tem vas usmerjamo na storitev zdravljenje v tujini, za katerega Vam ZZZS prizna povračilo stroškov zdravljenja v tujini.

 

Denarna odškodnina je vaša pravica, ko vam nastane zdravniška napaka. Gre za pravni postopek do zavarovalnice, pri kateri ima izvajalec zdravstvene storitve zavarovano odgovornost in do izvajalca, kadar zavarovalnica odškodnine ne prizna. Svetujemo, da si več o tem postopku preberete na povezavi zdravniška napaka.

Slovenija je za zdravniške napake izplačala že rekordne odškodnine. Zdravniška napaka je lahko posledica na vseh medicinskih področjih in se dogaja v javni kot zasebni medicini. Na Inštitutu za varstvo pacientov – IVP zastopamo stranke za denarne odškodnine v obeh primerih; ko vam je zdravniška napaka nastala kot posledica zdravljenja ali operacije v javnem zdravstvu, ki ga krije obvezno zavarovanje in pri zasebniku, ko ste poseg ali zdravljene plačali.

DENARNA ODŠKODNINA

KAKO VISOKA JE DENARNA ODŠKODNINA ZA ZDRAVNIŠKO NAPAKO?

Višina odškodnine je odvisna od posledice, ki jo ima za vaše zdravje in življenje povzročena zdravniška napaka. Kadar je posledica invalidnost ali celo smrt, lahko ta sega tudi do milijona evrov (sodna praksa).

DENARNA ODŠKODNINA

ZASTOPANJE VAŠIH INTERESOV ZA DENARNO ODŠKODNINO

Kot lahko preberete na zdravniška napaka vas zastopamo v primeru, ko ugotovimo, da je možnost, da za vas dobimo odškodnino 50% ali višja. Gre za postopke, kjer smo radi ne meji sigurnega in ne verjetnega. Zato je naše zastopanje vaših interesov varno in moralno. Denarna odškodnina se lahko izplača na mediaciji, lahko se doseže s tožbo, vsak postopek je namreč individualen. Večja kot je zdravniška napaka in višja kot je denarna odškodnina zanjo, več truda, časa in tudi boja je potrebno vložiti, da jo za vas dobimo in ne izgubimo. Ko enkrat za vas začnemo postopek in je ta gotov velja načelo ne dvakrat o isti stvari (ne bis in idem), kar pomeni, da je za vas najpomembneje, da izberete vrhunski pravni tim kot je naš.

DENARNA ODŠKODNINA

NAŠA PRAKSA

Za odškodnine za zdravniške napake smo visoko specializirani kadrovsko kot izkustveno. Gre za edinstven tak specializiran oddelek v Sloveniji, ki se ukvarja samo s tem področjem- medicinskim pravom in je v Sloveniji dosegel že najvišje odškodnine.

DENARNA ODŠKODNINA

PRIDITE K NAM NA POSVET

Ko vam je nastala zdravniška napaka, ko vam ZZZS ne prizna ali ne plača zdravljenja v tujini, ko imate spor z zavarovalnico ali izvajalcem zdravstvene storitve, se obrnite na nas. Pomagamo vam takoj. Sprejem strank opravljamo v Celju ali Ljubljani po predhodni rezervaciji termina na 031 896 220, info@ivp.si ali preko kontaktnega obrazca.

KONTAKTIRAJTE NAS!

V IVP vam uredimo NAJVIŠJO ODŠKODNINO!