• +386 31 896 220
 • info@ivp.si

OPERACIJA VEK ALI BLEFAROPLASTIKA

 1. OPERACIJA VEK ALI BLEFAROPLASTIKA

OPERACIJA VEK ALI BLEFAROPLASTIKA

Kakovostna, varna, zanesljiva in na podlagi ustrezne diagnoze izvedena operacija vekblefaroplastika, ima za rezultat ugoden izid zdravljenja, ozdravitev pacientovih funkcionalnih tegob na perifernem vidu ter izboljša njegovo samozavest in pomladitev.

Na Inštitutu za varstvo pacientov – IVP se lahko pacienti, ki imate napotnico za poseg na vekah, prijavite na čezmejno obravnavo v pogodbeno kliniko v Zagreb, pri tem ste na vrsti brez čakalne dobe, strošek posega, ki ga v kliniki plačate, pa vam na napotnico povrne ZZZS1.

Na IVP vam za čezmejno zdravljenje za poseg blefaroplastika nudimo servis:

 • Pregled napotnice,
 • Naročilo na pregled in/ali poseg blefaroplastika v kliniko v Zagreb,
 • Pregled izvida od posega,
 • Pripravo dokumentacije za povračilo stroškov za poseg blefaroplastika,
 • Seznanitev z višino povračila stroškov posega od ZZZS,
 • Pregled upravne odločbe ZZZS o povračilu stroškov zdravljenja v tujini za poseg blefaroplastika (izrek o odobritvi in višini povračila),
 • Brezplačno pritožbo na odločbo ZZZS, kadar ugotovimo napake v izreku o odobritvi in višini povračila stroškov zdravljenja v tujini za poseg blefaropplastika.

POMEMBNO

ZDRAVSTVENA - KIRURŠKA PONUDBA

Poseg vam uredimo pri ugledni zdravnici Dr. sc. Liana Ritz Mutevelić, dr. med., specialistki oftalmologije.

 • 30 let in več izkušenj kirurgiji sprednjega očesnega segmenta,
 • 30 let in več izkušenj v estetski in plastični očesni kirurgiji,
 • Vodja Poliklinike Ritz v Zagrebu- oftalmologije sodobnih standardov
 • Stalna sodna izvedenka za področje oftalmologije,
 • Članica več sekcij HLZ*-ja.
  *Hrvaške zdravniške zbornice (Hrvatski lječniški zbor).

POMEMBNO

CENA POSEGA

Blefaroplastika zgornjih vek (obeh): 1.200,00 EUR

Blefaroplastika spodnjih vek (obeh) 1.400,00 EUR

Blefaroplastika zgodnjih in spodnjih vek (obeh): 2.400,00 EUR

POMEMBNO

PLAČILO POSEGA

Plačilo posega je z gotovino ali s kartico v kliniki pred posegom.

Plačilo posega je po predračunu na račun Poliklinike dr. Ritz, kadar poseg plačate vnaprej, ko imate rezerviran termin operacije.

Pred in po operaciji vek
Pred in po operaciji vek

Foto: Dr. sc. Liana Ritz Mutevelić

Pred in po operaciji vek

POMEMBNO

POVRAČILO STROŠKOV ZDRAVLJENJA V TUJINI NA NAPOTNICO ZA POSEG BLEFAROPLASTIKA

 • Priprava dokumentacije in vloge za povračilo stroškov operacije blefaroplastika (75 € + ddv, 91,5 € z ddv)
 • Seznanitev z višino povračila stroškov operacije (pogoj za storitev je izvid od predoperativnega pregleda)
 • Pregled upravne odločbe o povračilu stroškov operacije
 • Sestava pritožbe na odločbo ZZZS (v primeru ugotovljenih nepravilnosti ali napak)

Skupaj: 160,00 EUR (cena vključuje 22% ddv)

POMEMBNO

NAROČANJE

Napotnica

Z napotnico se naročite na čezmejno operacijo blefaroplastika s povračilom stroškov zdravljenja v tujini od ZZZS. Za izvedbo naročila nam posredujte kopijo napotnice ali številko napotnice in ZZZS številko pacienta. Če imate že narejen pregled, nam posredujte tudi izvid. Pri tem koristite e-mail narocanje@ivp.si.

Termin pregleda in posega boste dobili brez čakalne dobe. Uredimo vam lahko tudi operacijo na dan pregleda, v tem primeru poseg blefaroplastika plačate vnaprej po predračunu.

Kaj krije napotnica?

Napotnica krije oziroma se nanjo povrnejo stroški za operacijo zgodnjih vek. V kolikor boste potrebovali tudi operacijo spodnjih vek in jih boste pri Dr. sc. Liani Ritz Mutevelić tudi operirali, ste za to vrsto posega samoplačnik. Pravilo velja enakovredno v Sloveniji.

 

Samoplačniki

Naročite se na info@ivp.si. V kolikor nam posredujete fotografije, vam lahko kirurginja Dr. sc. Liana Ritz Mutevelić naredi on-line pregled in domenite termin za operacijo. Ob naročilu in ob posredovanju fotografij vam bomo v interesu zaščite vaših pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, svetovali, da si uredite napotnico za poseg. Dr. sc. Liana Ritz Mutevelić je stalna sodna izvedenka za oftalmologijo in vam bo sigurno ocenila ali je vaša operacija vek estetska in samoplačniška ali plastična oftalmološka in s tem krita oziroma povrnjena na napotnico od ZZZS.

IVP nasvet. Izbira dobrega zdravnika za poseg!

Na IVP nudimo poleg servisa za čezmejno zdravstveno varstvo, tudi servis na področju zdravniških napah, ki imajo za posledico denarne odškodnine zdravnikov, ki so poseg naredili v nasprotju s profesionalnimi standardi. Leta 2021 smo v pisarni imeli primer zdravniške napake z zgornjo blefaroplastiko. Plastičnemu kirurgu (ne kirurgu oftalmologije) je pri posegu ostala igla v zgornji veki pacienta, kar je imelo za posledice očesne težave, kirurško odstranitev igle in bolniško odsotnost klienta nekaj mesecev. Zdravniško napako je naš pravni strokovnjak dokazal, pacient je dobil denarno odškodnino s postopkom izvensodne poravnave.

V skrbi za najvišji standard kirurške obravnave smo se za vas in naše kliente potrudili najti zdravnico, ki izpolnjuje najvišje standarde sodobne medicine, etike ter izvaja operacije vek v najvišjo korist s prejetim rezultatom za vsakega pacienta posebej.

Skrbnost dobrega strokovnjaka dr. med.

Naj vas seznanimo, da ima obveznost zdravnika značilnost obligacije prizadevanja in ne obligacije uspeha. To pa še ne pomeni, da za pravilno izpolnitev obveznosti medicinskega strokovnjaka zadošča vsakršno prizadevanje. Zadošča le prizadevanje s skrbnostjo dobrega strokovnjaka.

Dr. sc. Liana Ritz Mutevelić, dr. med., spec. oftalmolog je očesna kirurginja, ki vam bo poseg blefaroplastika opravila s prizadevanjem s skrbnostjo dobrega strokovnjaka. V oftalmološki stroki je tudi stalna sodna izvedenka, kar vam zagotavlja nadstandard storitve v poznavanju metod ter izbiri in izvedbi primerne metode operacije vek za vas.

Opombe

 1. 44. c člen ZZVZZ (povračilo stroškov zdravljenja v tujini na napotnico)