• info@ivp.si

SIVA MRENA (KATARAKTA)

 1. SIVA MRENA (KATARAKTA)

Operacija sive mrene (katarakte) vam je na Inštitutu za varstvo pacientov – IVP organizirana brez vsake čakalne dobe. Storitev vam izvedemo po institutu zdravljenja v tujini s povračilom stroškov operacije na napotnico. Operacijo imate v Polikliniki Ritz v Zagrebu na Hrvaškem (EU). Kirurginja je Liana Ritz, dr. med., specialistka oftalmologije, stalna sodna izvedenka oftalmološke stroke.

POMEMBNO

POVRAČILO STROŠKOV OPERACIJE SIVE MRENE NA NAPOTNICO

Pravica povračila stroškov zdravstvenih storitev v drugi državi članici Evropske unije je uzakonjena s 44. c členom Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ). Strošek operacije sive mrene vam povrne Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) po veljavni ceni v Sloveniji. Povračilo znaša 670,00 evrov za operacijo na enem očesu z eno-žariščno lečo. Cena operacije sive mrene v Polikliniki Ritz je 1.250,00 evrov za eno oko. Kirurginja koristi očesno lečo svetovnega proizvajalca, s čimer naredi menjavo skaljene očesne leče z materialom najvišje kakovosti.

Operacijo v Polikliniki Ritz plačate. Na Inštitutu za varstvo pacientov – IVP  vam po vašem naročili pripravimo vlogo z ustrezno dokumentacijo za povračilo stroškov za Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), ki vam v skladu s pravili splošnega upravnega postopka povračilo na TRR nakaže v roku do dveh (2) mesecev. Cena naše storitve znaša 91,50 evrov in zajema brezplačno poštno pošiljanje na naslov, ki ga navedete ob naročilu.

siva-mrena

POMEMBNO

KAKO POTEKA OPERACIJA SIVE MRENE V ZAGREBU NA HRVAŠKEM?

Pred operacijo naredite oftalmološki pregled, ki traja do dve (2) uri. Če že imate narejen pregled za operacijo sive mrene nam na info@ivp.si posredujete izvid, ki ga bomo posredovali kirurginji dr. Ritz, da nas obvesti ali vam lahko na podlagi tega izvida rezervira termin operacije.

Operacija sive mrene traja okoli ene (1) ure z vsemi postopki in oskrbo pacientovih oči. Po posegu pacient ni primeren za samostojno vožnjo, zato mora priti v spremstvu. Prva kontrola je dan po operaciji, naslednje kontrole so v dogovoru s kirurginjo.

POMEMBNO

Z OPERACIJO NE ODLAŠAJTE

Pravočasna in zgodnja operacija sive mrene ima veliko prednosti za bolnika:

 • Izboljšana kakovost vida:

Katarakta povzroča postopno slabšanje vida. Z zgodnjo operacijo se lahko prepreči to poslabšanje in se hitreje povrne jasen vid, kar izboljšuje kakovost življenja.

 • Povečana varnost:

Slab vid zaradi katarakte povečuje tveganje za padce in nesreče. Z zgodnjo operacijo se to tveganje zmanjša, kar je še posebej pomembno za starejše osebe.

 • Lažja operacija in hitrejše okrevanje:

Katarakta postane s časom trša in gostejša, kar lahko oteži operacijo. Zgodnja operacija je običajno manj zapletena in omogoča hitrejše okrevanje.

 • Manjša verjetnost zapletov:

Katarakta lahko sčasoma povzroči druge očesne težave, kot so glavkom (povečan očesni pritisk) ali vnetje. Z zgodnjo odstranitvijo katarakte se zmanjša možnost za te zaplete.

 • Boljša prilagoditev vida:

Po operaciji katarakte pacient pogosto potrebuje manjšo korekcijo vida z očali ali kontaktnimi lečami. Z zgodnjo operacijo se hitreje doseže stabilen in predvidljiv vid.

 • Dolgoročne koristi:

Prej ko je katarakta odstranjena, dlje bo pacient užival v jasnem vidu, kar izboljša splošno kakovost življenja in omogoča večjo neodvisnost pri vsakodnevnih dejavnostih.

Zgodnja operacija sive mrene torej ne samo izboljšuje vid, temveč tudi splošno zdravje in dobro počutje pacienta.

Izkoristite edinstveno priložnost operacije pri izvrstni kirurginji v sodobni polikliniki v Zagrebu brez čakanja in s povračilom stroškov operacije v višini 1.340,00 evrov za obe očesi.

POMEMBNO

KAKO SE NAROČITE?

Zakonodaja

Povračilo stroškov zdravljenja v tujini na napotnico ureja 44. c člen Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ). Operacijo vam povrne ZZZS, tako da morate imeti veljavno obvezno zdravstveno zavarovanje.

Napotnica

Na info@ivp.si nam posredujte napotnico, da vam jo pregledamo in potrdimo, da je ustrezna za načrtovano zdravljenje v tujini. Termin vam bomo v Polikliniki Ritz rezervirali brez čakalne dobe in v skladu s pravili za načrtovano zdravljenje v tujini. Za naročilo lahko izpolnite tudi obrazec za naročanje.

Telefonsko naročanje 031 896 220 (ponedeljek-petek od 8.00 do 17.00 ure. Neodgovorjene klice vrnemo naslednji delovni dan).

T: 040 481 233
M: info@ivp.si

  Priložite dokumente

  Inštitut za varstvo pacientov – IVP upravlja družba HappyMed,  celovite zdravstvene rešitve,

  ki ima ključne kompetence s storitvami za načrtovano zdravljenje v tujini.  Do danes smo povračilo stroškov zdravljenja uredili preko 3.000 zavarovanim osebam, kar nas umešča v sam vrh istovrstnih podjetij v drugih državah članicah Evropske unije (EU).