• +386 31 896 220
 • info@ivp.si

Zdravljenje v tujini na napotnico

 1. Storitve
 2. Zdravljenje v tujini na napotnico

STORITEV

ZDRAVLJENJE NA NAPOTNICO V TUJINI BREZ ČAKALNE DOBE IN POVRAČILO STROŠKOV ZDRAVLJENJA OD ZZZS

Na IVP- Inštitutu za varstvo pacientov se specializirano ukvarjamo z ureditvijo zdravljenja v tujini z napotnico brez čakalne dobe in sestavo dokumentacije za ZZZS za odobritev in povračilo stroškov zdravljenja v tujini. Storitev lahko pri nas naročite, kadar se v slovenskem javnem zdravstvu ne morete zdraviti zaradi presežene čakalne dobe, izčrpanih možnosti zdravljenja ali po lastni volji. Pri tem vam nudimo celovito rešitev, zdravljenje v tujini opravili z našo asistenco opravite formalno pravilno, saj za vas uredimo celoten postopek z ZZZS za odobritev in povračilo stroškov zdravljenja v tujini, obenem pa vam v zdravljenje v tujini uredimo pri vrhunskemu izvajalcu. Najpogosteje napotujemo paciente v Hrvaško in druge EU države, vselej pa glede na potrebno zdravljenje in usposobljenost izvajalca za zdravljenje bolezni ali poškodbe (varnostni kriterij).

Zahtevke za ZZZS opravlja na Inštitutu za varstvo pacientov- IVP Natalija Jožef Čanžek, dipl. var., ki je vodilna in referenčna zasebna strokovnjakinja v Sloveniji za načrtovano zdravljenje v tujini. Postopek naročila je sledeč:

Pomembno

Naročilo načrtovanega zdravljenja v tujini na Inštitutu za varstvo pacientov- IVP:

 • Pošljite nam kopijo napotnice na info@ivp.si ali na kontaktni obrazec. Pred odhodom na zdravljenje v tujino vam opravimo pregled napotnice
 • Če imate izvide, nam jih ravno tako pošljete po e-pošti.
 • Po pregledu napotnice opravimo sestavo dokumentacije za ZZZS za predhodno odobritev zdravljenja.
 • Naročimo vas na prvi pregled ali zdravljenje, operacijo k ustreznemu specialistu in bolnico ali kliniko in naročilo opravimo skladno s pravilnikom/zakonodajo, ki ureja zdravljenje v tujini.
 • Po opravljenem zdravljenju naredimo dokumentacijo za povračilo stroškov zdravljenja v tujini in zahtevane specifikacije opravljenih storitev.
 • Seznanimo vas z višino povračila stroškov zdravljenja v tujini in s ceno zdravljenja pri izvajalcu v tujini.
 • Svetujemo vam o pravicah pacienta v državi zdravljenja.

POMEMBNO

KATERO ZDRAVLJENJE V TUJINI LAHKO OPRAVITE BREZ ČAKALNE DOBE IN S POVRAČILOM STROŠKA ZDRAVLJENJA

Nudimo vam vsako zdravljenje v tujini za katerega imate napotnico za specialista. Zdravljenje v tujini opravimo za vas skladno s pravili in zakonodajo in za vse statuse napotnice.

 1. Napotnica- prijava na zdravljenje v tujini brez čakalne dobe prvič.
 • Napotnico ste šele dobili in se k nam prijavljate na zdravljenje v tujini na način prvega izbranega izvajalca. To pomeni, da se v Sloveniji še niste nikamor vpisali na čakalni seznam.
  1. Prenos napotnice za zdravljenje pri izvajalcu v tujini

  Z napotnico ste že vpisani v čakalni seznam pri izvajalcu v Sloveniji in se želite prestaviti na zdravljenje v tujino brez čakalne dobe ali zaradi izčrpanih možnosti zdravljenja. Za vas uredimo prenos napotnice in opravimo naročilo skladno s pravilnikom za zdravljenje v tujini.

  1. Z napotnico se že zdravite v Sloveniji, a želite zaradi nezadovoljstva s potekom ali rezultati nadaljevati zdravljenje v tujini

  Na IVP vam uredimo nadaljevanje zdravljenja v tujini po pravilih obveznega zavarovanja, do katerega ste upravičeni, kadar s potekom zdravljenja v Sloveniji niste zadovoljni, imate z izvajalcem nesoglasja, zaradi selitve ali drugih razlogov. S prenosom napotnice in prekinitvijo zdravljenja v tujini vam omogočimo, da zdravljenje v tujini opravite s pravico do povračila stroška zdravljenja.

  V vseh primerih (1, 2, 3) vam organiziramo zdravljenje v tujini na način, da za vas po opravljeni zdravstveni oskrbi zahtevamo povračilo stroškov zdravljenja v tujini.

POMEMBNO

V KATERIH PRIMERIH LAHKO OPRAVITE PREKO NAS ZDRAVLJENJE V TUJINI IN ZA VAS ZAHTEVAMO POVRAČILO STROŠKOV ZDRAVLJENJA V TUJINI?

Ob naročilu na zdravljenje v tujini vam na IVP najprej pregledamo napotnico in vas seznanimo pod katerim pravilom se lahko zdravite v tujini. To je pomembno, saj za vas in po vašem pooblastilu z ZZZS opravimo celoten zahtevan formalen postopek. Specialistično zdravljenje v tujini vam uredimo v primeru presežene čakalne dobe, izčrpane možnosti zdravljenja in kadar se lahko in nameravate zdraviti v tujini po lastni volji.

POMEMBNO

ZAKAJ ORGANIZACIJO ZDRAVLJENJA V TUJINI ZAUPATI IVP- INŠTITUTU ZA VARSTVO PACIENTOV

Da ste sprejeli odločite za zdravljenje v tujini, ste že pretehtali prednosti ali potrebo takega zdravljenja za vas. Zdravljenje brez čakalne dobe preprečuje škodo in resno okvaro zdravja, povečuje ugodne izide zdravljenja, za vas pa pomeni takojšnjo ozdravitev. Glavni cilj, ki mu sledimo z našo storitvijo je tako- vaša ozdravitev brez čakalne dobe. Drugi glavni cilj pa, da vam omogočimo formalno pravilen postopek za ZZZS-ker, če sami vložite zahtevke, ki niso skladni z zahtevano materialno pravno podlago, vam ZZZS odobritev in povračilo stroškov zdravljenja v tujini zavrne. S tem postanete za opravljeno zdravljenje v tujini samoplačnik.
Tako za vas uresničujemo oba cilja- formalnost postopka z Zavodom za zdravstveno zavarovanje in napotitev k izvajalcu v tujino na zdravljenje ali operacijo.

POMEMBNO

Uradno obvestilo

Na Inštitutu za varstvo pacientov – IVP naredimo kot izvajalec zasebne službe največ zahtevkov po številu kot zahtevnosti za zdravljenje v tujini za ZZZS za stranke, kakor napotitev pacientov k izvajalcem v tujino.

Naši uspehi so 100%, kar pomeni, da je vsaka naša stranka, ki smo ji urejali zdravljenje v tujini, dobila povračilo stroškov zdravljenja v tujini od ZZZS. Strokovnjakinjo Natalijo Sakelšek, dipl. var., ki na Inštitutu za varstvo pacientov – IVP naredi večino zahtevkov za ZZZS za stranke, pa so slovenski mediji zaradi njene uspešnosti dali slogan ‘od naročila do povračila’.

Obvestilo za stranke, ki so zahtevke na ZZZS vlagale same, pa jim je ta zavrnil zdravljenje v tujini ali povračilo stroškov zdravljenja v tujini

Pazite v primeru, ko zahtevke za odobritev in povračilo stroškov zdravljenja vlagate na ZZZS sami. V primeru, da bo ZZZS dal vsebinsko odločitev zavrnitve, več ne boste morali vlagati novo vlogo niti z našo pomočjo, saj velja prepoved ne dvakrat o isti stvari (ne bis in idem). Če se vam je slučajno taka situacija zgodila, pa še imate čas za ugovor, ki je 15 dni od prejema odločbe, nas kontaktirajte čimprej, da odločbo pregledamo in jo za vas dopolnimo, v kolikor to pravo zdravljenja v tujini dopušča.

KONTAKTIRAJTE NAS

Se soočate s PREDOLGO ČAKALNO DOBO za poseg?