• info@ivp.si

Operacija hallux valgusa ali nožnega palca

  1. Operacija hallux valgusa ali nožnega palca

ZDRAVSTVENA STORITEV

Operacija hallux valgusa ali nožnega palca

Če imate napotnico za operacijo nožnega palca ali hallux valgus, vam lahko na Inštitutu za varstvo pacientov – IVP pomagamo do operacije brez čakalne dobe in s povračilom stroškov od Zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS). Operacijo naredite v zasebni polikliniki v Zagrebu na Hrvaškem (EU) pri priznanemu ortopedskemu kirurgu, ki vas operira s sodobno metodo, katera omogoča, da greste na dan operacije domov.

Klinika je od strani našega inštituta izbrana na podlagi kazalnikov kirurškega in medicinskega osebja, uspešnosti, števila opravljenih operacij, metode, opremljenosti klinike, priporočil pacientov iz R Hrvaške, R Slovenije, držav Evropske unije in tretjih držav sveta, izvajanjem pacientovih pravic v praksi ter njihovega lastnega interesa za izvajanje operacij pri pacientih iz R Slovenije. Celotna kirurška obravnava je v polikliniki na najvišjem kliničnem nivoju ortopedske storitve in primerljiva z najboljšimi ortopedskimi klinikami v Evropi in svetu.

Operacijo nožnega palca v zagrebški kliniki plačate, kar je tudi pogoj, da vam lahko ZZZS povrne strošek posega na napotnico v skladu z evropsko direktivo o čezmejnem zdravstvenem varstvu, to je pod pogoji, ki jih določa 44. c člen Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ).

POMEMBNO

Uredimo vam postopek za ZZZS

Na Inštitutu za varstvo pacientov – IVP vam pri tem uredimo celoten postopek za načrtovano zdravljenje v tujini- v R Hrvaški (EU). V skladu s pogoji za zdravljenje v tujini vas naročimo na pregled in operacijo v polikliniko v Zagreb na Hrvaško (brezplačna storitev). Pripravimo vam dokumente in vlogo za povračilo stroškov zdravljenja v tujini za ZZZS (91,50 evrov). Storitev zajema tudi pregled ZZZS odločbe in pripravo pritožbe, če je ta potrebna. Naročilo storitve ni obvezujoče.

Cena operacije hallux valgus znaša 2.200,00 evrov. Višina povračila stroškov operacije od ZZZS je okoli 1.600,00 evrov. Ortopedski pregled znaša 65,00 evrov.

POMEMBNO

Koristi čezmejne operacije na kritje ZZZS

Operacija hallux valgusa v R Hrvaški (EU) se posebej svetuje posameznikom, ki ne morejo ali ne želijo čakati na operacijo v javni zdravstveni mreži v Sloveniji in ljudem, ki ne želijo opraviti samoplačniške operacije, saj gre za poseg, ki ga krije obvezno zdravstveno zavarovanje.

Čezmejna operacija je tako idealna rešitev, ki omogoči poseg takoj, strošek operacije pa v višini cene take operacije v Sloveniji, povrne zavarovani osebi ZZZS.

Za operacijo hallux valgus s povračilom stroškov na napotnico niste samoplačnik, če jo naredite v zasebni kliniki na Hrvaškem. V Sloveniji ne morete narediti operacije v zasebni kliniki s povračilom stroškov in vam je na voljo samo samoplačniško.

Na Inštitutu za varstvo pacientov – IVP svetujemo čezmejno operacijo, saj je na voljo s povračilom stroška od ZZZS, je brez čakalne dobe in izvajana s strani vrhunskega ortopedskega kirurga v sodobni ortopedski kliniki.

POMEMBNO

Čakalne dobe v Sloveniji

Na Inštitutu za varstvo pacientov – IVP smo preverili čakalno dobo za operacijo hallux valgusa , ki v Sloveniji znaša preko 1.100 dni.  Na operacijo čaka preko 3.000 ljudi, od tega preko 1.000 nad dopustno čakalno dobo.

STORITEV

Prijavite se na ortopedski pregled in operacijo hallux valgusa

Za naročilo na posredujte napotnico na info@ivp.si ali izpolnite obrazec za naročanje. Termin za ortopedski pregled dobite v zagrebški kliniki takoj. Na ortopedskem pregledu boste s kirurgom domenili datum operacije, hkrati pa videli kliniko v kateri boste imeli operacijo hallux valgusa s sodobno in neinvazivno metodo.

T: 031 896 220 (ponedeljek – petek od 8.00 do 17.00 ure)
M: info@ivp.si

POMEMBNO

KONTAKTNI OBRAZEC

    Priložite dokumente

    Inštitut za varstvo pacientov – IVP upravlja družba HappyMed d.o.o., ki ima ključne kompetence pri izvajanju storitev za načrtovano zdravljenje v tujini. Od leta 2012 do danes smo zdravljenje v tujini uspešno uredili preko 2.000 posameznikom, kar nas umešča v sam vrh istovrstnih podjetij v država članicah Evropske unije.